Vrouwen shoppen liefst met moeder

Wanneer vrouwen een eerlijke mening willen over een mogelijk nieuwe outfit, nemen ze het liefst hun moeder mee. Een derde van de vrouwen verkiest hun moeder boven iemand anders.

Uit onderzoek, uitgevoerd door het Lakeside Shopping Centre onder 2.000 vrouwen, blijkt dat shoppen met vriendinnen jaloezie, valse complimenten en psychologische spelletjes met zich meebrengt.

Moeders zijn echter uiterst eerlijk wanneer ze iets niet mooi vinden en geven complimenten als het wel mooi is. Dit verklaart waarom één op drie vrouwen het liefst hun moeder meeneemt tijdens het winkelen.

Reden dat de moeder wordt verkozen boven een vriendin is ook dat winkelen op die manier veel productiever en geconcentreerder verloopt. Vriendinnen verspillen vaak veel tijd met kletsen, zo meldt Newslite.

Jaloezie

De angst voor jaloezie is vaak niet ongegrond. Eén op de twintig vrouwen geeft toe dat ze weleens heeft gezegd dat een kledingstuk haar vriendin goed stond terwijl dit niet zo was, omdat ze niet wilde dat de vriendin er beter uit zag dan zij zelf.

”We vinden het allemaal fijn om de mening van iemand anders te horen tijdens het winkelen, zeker van iemand die we volledig vertrouwen”, aldus de woordvoerster van het winkelcentrum. “Daarom zijn moeders waarschijnlijk de beste keuze, omdat ze willen dat hun dochter er perfect uitziet.”

Bron: Nu.nl

moeder en dochter

Op April 15, 2011