Liever nieuwe kleding dan slank

Met de zomer in aantocht willen vrouwen massaal een nieuwe garderobe. Nieuwe zomerkleding is zelfs belangrijker dan een slanke lijn en gladde benen.

Dat blijkt uit een enquête van modewebsite Styletoday onder 441 vrouwen. Meer dan 80 procent van de ondervraagde vrouwen geeft aan in de lente meer shop-zin te hebben. Qua modetrends zien vrouwen vooral de bloemenprint zitten (37 procent), gevolgd door de marine trend (19 procent) en de ballerina trend (18 procent).

De trend die vrouwen het minst zien zitten is de colour blocking trend, mode met felle kleurencombinaties.

Qua schoeisel scoort een opengewerkt sandaaltje met 45 procent van de stemmen het hoogst, maar ook de plateauzool en Spaanse espadrilles worden als een zomer must-have gezien. De moccasin schoen slaat men het liefst over.

Zomerstress

Een derde van de vrouwen heeft last van zomerstress en is zenuwachtig voor het bikiniseizoen. Ook het showen van 'benen als witte melkflessen' is reden om te stressen voor de zomer, vindt 27 procent.

Maar slechts 5 procent van de ondervraagde vrouwen voelt zich door het lentezonnetje genoodzaakt vaker naar de sportschool te gaan.

Stijlicoon

Olivia Palermo is door 35 procent van de Styletoday bezoekers verkozen tot hét stijlicoon voor zomer 2011. Actrice Nathalie Portman staat op de tweede plaats en Emma Watson en Alexa Chung delen de derde plek in de lijst van de meest stijlvolle celebrities.

Bron: Nu.nl

kledingrek

Op April 21, 2011